Затверджено графік аварійного відключення світла в Хмельницькій області

9 Вересня 2014 13:20

podilska.info

podilska.info

Але, незважаючи на це, а також на дефіцит палива, одночасного відключення всієї області не буде, – запевняє генеральний директор «Хмельницькобленерго» Олександр Шпак. – Дефіцит по потужностям може виникнути раптово – наприклад, десь вимкнувся блок на станції, і частота відразу знизилася, тобто, терміново потрібно зменшити енергоспоживання. Коли це станеться – наразі ми не знаємо – у грудні, у листопаді, чи може, вже й у вересні.

Світло вимикатимуть максимум на 5 годин – зранку з 8:00 до 10:00, або з 9:00 до 11:00, та ввечері – з 19:00 до 22:00. Це години пікового навантаження, пояснюють у «Хмельницькобленерго».

Одночасно світло у всьому Хмельницькому може і не зникнути – електроенергія підключена через сім ліній, які можна вимикати окремо.

Відключатимуть світло максимум на місяць. Але, при необхідності, за рішенням уряду, термін можуть збільшити.

– Ми забули 90-ті роки, коли сиділи без світла по кілька годин. Я б рекомендував обзавестися ліхтарями, краще світлодіодними. Вони дають багато світла і мало споживають енергії. Щоб у разі чого ви могли і уроки з дитиною приготувати, і повечеряти, – каже Олександр Шпак. – Краще, щоб вони не знадобилися. Але, якщо ситуація не зміниться, то почнуть з населення. Сьогодні війна і не можна зупиняти промисловість.