Рекордні показники урожайності на Хмельниччині стали найкращими по Україні

6 Жовтня 2014 11:35
ghall.com.ua

ghall.com.ua

Валовий збір озимої пшениці становить понад 1 млн. тонн при урожайності 56,4 ц/га. Таких показників виробництва цієї культури не було за всі роки статистичних спостережень

Про це було зазначено під час селекторної наради, що проходила під керівництвом голови обласної державної адміністрації Леоніда Пруса, інформує прес-служба ОДА.

«На сьогоднішній день зернові культури зібрані з 65% площ, намолочено майже 1 млн. 900 тис. тонн зерна при середній урожайності 53,6 ц/га. Показник урожайності є найвищим у державі. В тому числі валовий збір озимої пшениці становить понад 1 млн. тонн при урожайності 56,4 ц/га. Таких показників виробництва цієї культури не було за всі роки статистичних спостережень», — йдеться у повідомленні.

Триває у регіоні збір технічних культур, таких як соя, соняшник, цукровий буряк. Зокрема, цукровий буряк викопано з половини площ, що становить 1,1 млн. тонн солодких коренів при урожайності 481 ц/га, урожайність якого, в порівнянні з минулим роком, на 70 центнерів вища.

Крім того в ОДА зазначають, що хлібороби області вже розпочали закладати фундамент під урожай 2015 року. В області вже посіяно понад 72 тис. га озимого ріпаку (110% до запланованого); зернових культур — майже 150 тис. га (69%). Всього планується посіяти 216 тис. га озимих зернових культур, в тому числі 192 тис. га озимої пшениці. Ці показники дещо більші минулорічних.

За інформацією прес-служби в області намічені позитивні тенденції в галузі тваринництва. На сьогодні Хмельниччина займає треті місця з чисельності поголів’я великої рогатої худоби, корів та четверте місце з виробництва молока.
 Наталія Крамаренко

Джерело: agravery.com