Через бездіяльність обласного військкомісаріату членам сім’ї загиблого солдата не виплатили одноразову грошову допомогу

7 Жовтня 2014 12:30
tomenko.ua

tomenko.ua

Військова прокуратура Хмельницького гарнізону під час перевірки в обласному військовому комісаріаті виявила порушення вимог законодавства про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

З’ясовано, що сім’ї військовослужбовця, який загинув під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, не виплатили одноразову грошову допомогу.

У зв’язку з виявленим порушенням прав громадянина, прокуратурою здійснено прокурорське реагування: до суду направлено адміністративний позов про визнання протиправної бездіяльності Хмельницького обласного військового комісаріату та стягнення на користь члена сім’ї загиблого мобілізованого військовослужбовця одноразової грошової допомоги в розмірі 609 тис грн.

Як повідомив начальник відділу представництва інтересів громадян та держави в суді військової прокуратури Західного регіону України Василь Майорчак, у ході судового розгляду обласним військовим комісаріатом добровільно виплачено одноразову грошову допомогу на користь позивача.

За результатами судового розгляду провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням коштів.