Працівники Хмельницької АЕС долучилися до відновлення бойової техніки

10 Жовтня 2014 10:32
intvua.com

intvua.com

У Нетішині ентузіасти завершують відновлення та модернізацію багатоцільового транспортера із легкою бронею (БТ-ЛБ), якого чекають українські військові, що відстоюють Україну в ході антитерористичної операції на сході нашої держави.

Відновлення техніки, яка простояла в резерві понад 20 років і необхідна для виконання бойових завдань, – таку ношу взяли на себе афганці Нетішина та працівники комунального підприємства «ЖКО».
Машина, як стверджують фахівці, проста в управлінні і не складна в ремонті, а основне – надійна. Враховуючи, що тягач працюватиме у зоні бойових дій, було вирішено також покращити його захищеність. До справи долучились справжні фахівці у сфері роботи з металом – працівники нетішинської фірми «Weld Group».
– Нам ще ніколи не доводилось відновлювати військову техніку,- розповідає технічний директор фірми «Weld Group» Микола Козачук, – відтак консультувались у спеціалістів оборонної промисловості. Товщина броні тягача складає лише десять міліметрів. Цього недостатньо, щоб протистояти артилерійському обстрілу кумулятивними снарядами, пряме попадання яких спопеляє все, що знаходиться у танку чи бронетранспотері. Панацеєю може стати спеціальний кумулятивний захист.
До спеціалістів фірми долучилися і підприємці міста-супутника ХАЕС. Відтак швидко освоїли методику виговлення спеціального захисту. Сама ж процедура потребує великої кількості якісного металу, тому не зайвою стала допомога багатьох жителів міста енергетиків, працівників Хмельницької АЕС, які зібрали кошти на придбання матеріалу.
Для модернізації тягача спеціалісти використовують сучасне зварювальне обладнання. У кожного своє технологічне завдання. Ремонт паливної системи допоміг здійснити слюсар транспортного цеху Михайло Коінов, а електрообладнання – начальник лабораторії уніфікованого комплексу технічних засобів та програмно-технічного комплесу цеху теплової автоматики та вимірювань Хмельницької АЕС Олександр Гульчук.
Найближчим часом модернізований багатоцільовий транспортер з легкою бронею буде направлено в зону АТО на допомогу українським військовим батальйону «Київська Русь». Зараз працівники станції збирають кошти для придбання необхідних речей для його повного укомплектування, а саме теплих речей, засобів особистої гігієни, продуктів тощо.