Люди на Поділлі потерпають від злодіїв, грабіжників та шахраїв

11 Жовтня 2014 12:02

Минулої доби на Поділлі люди потерпали від злодіїв, грабіжників та шахраїв. У двох випадках люди повірили на слово шахраям, які видавали себе за міліціонерів та вимагали грошей за звільнення дітей потерпілих з під варти. І 64 річна мешканка Нетішина через платіжний термінал перерахувала самозванцям півтори тисячі гривень, а 83-річна хмельничанка віддала аж 10 тисяч гривень таксистові, якого найняв шахрай. Натомість 44-річна мешканка села Немиринці Теофіпольського району повірила на слово незнайомцеві, який телефоном назвався співробітником банку, картку якого має селянка. Шахрай повідомив, що саме у цю хвилину якісь пройдисвіти намагаються зняти з її рахунку гроші, і треба заблокувати рахунок. Для цього необхідно надати банку усю інформацію з картки. Що й жінка зробила. І після цього з її картки справді зникли гроші – 5 650 гривень.

Кілька слів про масштабну крадіжку. Масштаби складають 100 гектарів. З такої площі з 6 по 9 жовтня злодії зібрали чужий врожай гречки у Летичівському районі, неподалік села Ялинівка. За врожайності у середньому 13 центнерів з гектара, орендар лану втратив орієнтовно 130 000 кілограмів гречки. За існуючої на базарі ціни у 9 гривень за кілограм це понад один мільйон гривень втраченого прибутку.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області повідомляє. Також про гроші, але вже чесно зароблені, які доводиться працівникам забирати у роботодавця за допомогою правоохоронців. Понад одній тисячі працівникам Хмельницького облавтодору виплачено заробітну плату. Хмельницькою прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері із залученням інспекторів з питань праці виявлено заборгованість з виплати заробітку більше 1000 працівникам державного підприємства «Хмельницький облавтодор» та його районних філій. З метою поновлення їх прав на своєчасну та в повному обсязі оплату праці, прокурором внесено подання керівництву підприємства. Як поінформував прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Юрій Висоцький, за результатами розгляду цього документу реагування працівникам облавтодору уже виплачено понад мільйон 300 тисяч гривень заробітної плати.