На Хмельниччині презентували книгу “Україна – мати кличе нас повстати”

18 Жовтня 2014 10:48
tychyna.com

tychyna.com

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбулась презентація історико – краєзнавчого видання із символічною назвою “Україна – мати кличе нас повстати”. До книги увійшли краєзнавчі дослідження, нариси, публіцистичні та художні твори про УПА, написані в наш час.

Редактор-упорядник і одна з авторів збірки – письменниця, краєзнавець, член товариства «Просвіта» Любов Сердунич. На презентацію видання приїхали також автори збірки з різних регіонів України. Надія Бойко, Любов Джурик, Галина Шваничик – зі Львівщини, Марія Гуменюк, Олександра Кара, Іван Кушнір – із сусідньої Тернопільщини, Ульяна Квасниця – з Вінничини, подільський край представляли Марічка Жигурт, Євген Процюк, Лідія Ярохно. Автори читали свої патріотичні твори, відчуваючи надзвичайну підтримку соратників та однодумців.

На презентацію завітали й письменники, краєзнавці, журналісти Хмельниччини, члени обласного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка, ветерани УПА.
Видання, що розповідає про військові традиції та звитяги українського народу,актуальне завжди. Книга буде пізнавальною та корисною усім, хто цікавиться історією України