Під Хмельницьким будують котеджі на землі зі слідами скіфської культури

19 Жовтня 2014 17:09

Хмельницька обласна рада підтримала запит депутата Петра Тарасюка до правоохоронних органів стосовно будівництва на території земель культурної спадщини. Мова йде про 15 га в районі села Лісові Гринівці, за мікрорайоном Озерна.

За словами депутата, невідомі забудовники збираються звести житло на території, котра була виділена для створення Обласного культурно-просвітницького центру.

«Сьогодні цій території є ділки, які почали будівельні роботи. Ця земля є культурною спадщиною зі слідами скіфської культури. Архітектори, готуючи будівельний майданчик зарівнювали нерівності, котрі могли бути давніми похованнями”, – сказав депутат.

“Будівельники ведуть себе по-хамськи. Не рахуються ні з депутатами сільради, ні з сільським головою. Є дзвінки з високих кабінетів про те, що там має бути котеджне містечко. Вчора ми виїхали туди разом з козацькими організаціями всієї області, і встановили камінь на місті, де вперше в Україні буде збудована козацька церква. Там уже був Хрест, котрий будівельники зараз з усіх боків обкопали”, – наголосив Тарасюк.

Ця земля на території сільської ради, і жодне будівництво без її згоди не може здійснюватися. Депутати ж проголосували за те, щоб виділити 50 га для створення музейного комплексу під відкритим небом, розширивши раніше заплановану територію.

“Не дивлячись на те, що на дану територію вже виїжджали начальник міліції, прокурори, депутати, далі продовжується будівництво», – додав Петро Тарасюк.

Він також пояснив, що землю зайняли не самозахватом, а за допомогою райдержадміністрації. Саме її чиновники, не зважаючи на рішення про створення музею, виділили землю.