Вивчатимуть Кам’янець з мольбертом

22 Жовтня 2014 16:16
hroniker.net

hroniker.net

Уже вдруге до Кам’янця-Подільського з’їхалися художники з різних міст країни в рамках осіннього пленеру «Місто на камені».

Впродовж десяти днів володарі пензля та неординарного бачення світу писатимуть наше місто в усіх його проявах – якраз у час, коли «квітка на камені» вражає розмаїттям осінніх відтінків та погодних капризів.

Завдяки кафедрі мистецьких дисциплін К-ПНУ ім. І. Огієнка, Асоціації художників християн і меценатів митці з Києва, Миколаєва, Львова, Тернополя, Чернівців та Хмельницького залишать після себе власний погляд на наше місто. Серед 16 учасників цього заходу – і кам’янчани, зокрема викладачі зазначеної кафедри й троє випускників університету. Куратор проекту, кандидат мистецтвознавства Іван Гуцул повідомляє, що цьогорічний пленер має одну особливість – увага концентруватиметься на духовності. І переконує: художникам не просто сподобається наше місто, вони захочуть навідатися сюди ще раз. А от плоди праці зможемо оцінити вже 30 жовтня в університетській галереї педагогічного корпусу під час відкриття виставки за результатами пленеру.

Джерело: Хронікер