«Ощадбанк» допоможе українцям купити твердопаливні котли

30 Жовтня 2014 19:19
zn.ua

zn.ua

У рамках Урядової програми енергозбереження «Ощадбанк» розпочинає кредитування громадян  на придбання котлів, що працюють на альтернативних видах енергії, крім природного газу.

Програма передбачає відшкодування позичальника частини суми кредиту.

На допомогу людям у придбанні електричних або твердопаливних котлів Урядом виділено 50 млн. грн. бюджетних коштів. Кредит надається на строк до 36 місяців . Ставка – 25% річних, обов’язковий початковий внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1000 грн., а максимальна – 30 000 грн.

«Ощадбанк» та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, яке є головним розпорядником виділених коштів та виконавцем зазначеної програми, розробили такий механізм отримання кредиту.

1 КРОК. Потенційний позичальник обирає товар у магазині, отримує рахунок-фактуру, надає його до установи банку з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2. КРОК. Далі банк вивчає можливість надання кредиту та приймає відповідне рішення.

3. КРОК. Позичальник сплачує продавцю обов’язковий початковий внесок у розмірі від 10% вартості котла та надає до банку відповідні підтверджуючі документи.

4. КРОК. Після укладення кредитного договору з фізичною особою, банк надає позичальнику кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає банку документ, що підтверджує ним котла від продавця.

5. КРОК. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5тис. грн. Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в «Ощадбанку».

У разі виникнення будь-яких запитань щодо реалізації державної програми, просимо звертатися до заступника керуючого ТВБВ №10022/0140 АТ «Ощадбанк» в м. Кам’янці-Подільському Крецького Віктора Михайловича, контактний телефон – 6-48-07, 096 503-65-04.