У Хмельницькій ОДА не знайшли “достойних” кандидатів на люстрацію

8 Листопада 2014 14:14
joinfo.ua

joinfo.ua

У Хмельницькій облдержадміністрації не знайшли посадовців, котрі підпадають під дію Закону “Про очищення влади”.

Таку відповідь “Незалежному громадському порталу” надала заступник голови-керівник апарату ОДА Леся Стебло.

“На підставі перевірки особових справ, проведеної 22.10.2014 на предмет наявності підстав визначених у статті 4 вказаного вище Закону, не виявлено жодного керівника структурного підрозділу Хмльницької облдержадміністрації, який підлягає звільненню з посади у десятиденний термін”, – зазначила посадовець.

Разом з тим, Стебло зауважила, що відповідно до статті 5 Закону України “Про очищення влади” органом, уповноваженим на забезпечення проведення перевірки, передбаченої цим Законом, є Міністерство юстиції України, яке в місячний строк з дня набування чинності Законом розробляє та подає на затвердження Кабінету міністрів України план проведення перевірок по кожному органу державної влади.

“Таким чином, Хмельницька обласна державна адміністрація буде підлягати люстрації в терміни визначені у плані перевірок”, – резюмувала чиновниця.

люстрация-1

ngp-ua.info

ngp-ua.info

Нагадаємо, 16 жовтня в Україні вступив в силу закон “Про очищення влади”. Згідно закону, особи, які займали керівні посади під час президентства Віктора Януковича і знаходилися на цих посадах протягом одного року, підлягають звільненню з займаних посад протягом 10 днів після набрання чинності цього закону.