У Хмельницькому люди збунтувалися проти нав’язування їм послуг державних банків

13 Листопада 2014 15:01
Стоп-кадр

Стоп-кадр

Проти примусового переведення зарплатних карток у визначені банки вийшли пікетники до Хмельницької облдержадміністрації. Більшість мітингарів назвалися родичами працівників держустанов.

Про це повідомляє ТСН.

Пікетувальники твердили, що робітників Хмельницької АЕС, військовослужбовців та чиновників змушують переводити зарплатні рахунки до державних банків. Люди обурені, що в них забирають право обирати, де зберігати свої гроші.

Також протестувальники нарікають на малу кількість банкоматів у державних банках, відсутність мобільних сервісів і загальний невисокий рівень обслуговування. З найбільшим острахом на протест виходили держслужбовці, бо бояться переслідування.

“Виходить, що нова влада діє тими ж методами, що і їх попередники, оскільки в часи попередньої влади усіх працівників переводили в банк, який належав сину Януковича”, – розповів активіст ГО “Автомайдан Хмельниччина” Сергій Світко.

“Є військова частина, 8-й полк спеціального призначення, ракетні війська, всіх переводять. Мого знайомого з 8-го полку перевели, усіх переводять в державні банки на обслуговування. Але це незручно. Реально незручно. Ні сім’ї, рідним гроші не перекинеш”, – обурювався один із військових.