«Бібліотека вишитих казок»

26 Листопада 2014 09:09
kultura.km.ua

kultura.km.ua

В Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї відкрито виставку авторських рукотворних книг рівнянки Олени Медведєвої.

Творчий проект «Креативна книга» розпочав свою діяльність у 2011 році. Це авторське видавництво книг ручної роботи, яке налічує на сьогодні 18 найменувань. Серед них є: вишита книга, бурштинова, бісерна, шкіряна, мереживна, різьблена, в’язана спицями, книга-батик, випалена, солом’яна, вербова та інші.

Нестандартні книги виготовлені в єдиному примірнику, вони покликані ознайомити свого читача одночасно з текстом і традиціями українського декоративно-ужиткового мистецтва.

kultura.km.ua

kultura.km.ua

Автор текстів казок – учень Рівненської школи “Центр надії” Андрій Медведєв. А ось його мама, разом з місцевими майстрами та художниками Олександром Каленюком, Наталією Серветник, Анною Тимошок, Наталією Дишкант, Петром Гордійчуком, Романом Пузиченком, Наталією Качановською, Наталією Ящук, оформляють тексти в креативні книги.

kultura.km.ua

kultura.km.ua

Олені Медведєвій належить ідея створення вишитого “Кобзаря” Тараса Шевченка за першим виданням 1840 року. Цей проект подано на здобуття Шевченківської премії. Рівненські майстрині Олена Мєдвєдєва і Анна Тимошок повністю відтворили всі вісім творів, що ввійшли до цього видання 1840 року (і зберегли всі авторські знаки), а також шість малюнків Тараса Шевченка, які належать до періоду його ранньої творчості. Ця книга на даний час знаходиться на виставці у Франції.

Виставка авторських рукотворних книг Олени Медведєвої працює в Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї до 15 грудня 2014року.