Хмельничан запрошують на комп’ютерні курси для тих, кому за…

13 Грудня 2014 18:00
ye.ua

ye.ua

Спочатку навчать найпростішому, а далі покажуть, як користуватись Інтернетом.

Люди, які ніколи не користувалися комп’ютером, зможуть освоїти основні програми завдяки соціальному проектові «Комп’ютер доступний кожному», який започаткували у Хмельницькому. Як зазначають організатори, на спеціальних курсах пенсіонерів і всіх охочих навчатимуть основам комп’ютерної справи, а саме: як користуватися машиною, спілкуватися з рідними чи розраховуватися за комунальні послуги.

«Певні категорії населення, зокрема літні люди, не завжди мають можливість навчитися працювати з такою технікою. Проте зараз завдяки комп’ютерам та Інтернету спілкуються, листуються, дізнаються новини. Більшість вважає, що старшому поколінню це не цікаво, або навіть не під силу. Ми хочемо спростувати таку думку», – пояснює активіст громадського об’єднання «Самопоміч» Микола Моцний.

ye.ua

ye.ua

Немає якихось конкретних вимог щодо віку слухачів чи їхнього знання комп’ютера. Працювати з ними зголосилось троє волонтерів, які з розумними машинами на «ти». Вони наголошують: боятися комп’ютерів не варто.

«Я завжди підтримую волонтерські ідеї, тому коли до мене звернулися, відразу погодився. Адже це так цікаво: допомагати іншим. Зараз потрібно індивідуально підходити до кожного учня, адже у всіх різний рівень комп’ютерної грамотності. Та згодом, думаю, доведеться створювати окремі групи», – каже волонтер Сергій Табенський.

ye.ua

ye.ua

Слухачів навчатимуть спочатку найпростішому, далі вони дізнаватимуться, як працювати з документами і читати інформацію з носіїв, а також як користуватись Інтернетом.

«Якісь знання в мене вже є, проте їх замало. Зараз маю багато вільного часу, тому хочу навчитися більше. Це потрібно, зокрема для спілкування у різних соціальних мережах, де можна ділитися своїми переживаннями і проблемами з однодумцями», – каже 60-річна Ірина Прус.