У Хмельницькому запрацював Університет громадських лідерів

14 Грудня 2014 19:08
adm.km.ua

adm.km.ua

У Хмельницькому відбувся обласний Форум лідерів профспілкових, громадських організацій та представників територіальних громад «Соціальні ініціативи» на тему: «Лідерство: сутність, проблеми та шляхи їх подолання». Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин та заступник голови – керівник апарату адміністрації Леся Стебло взяли активну участь у роботі Форуму.

Звертаючись до учасників зібрання Олександр Сергійович наголосив: «Коли ти є лідером, ти береш на себе відповідальність за долю частини суспільства, відповідальність за майбутнє свого оточення». І це цілком природно, адже саме позиція та слово лідера у критичній ситуації є вирішальними. «У ситуації, в якій опинилася наша держава, феномен лідерства є особливо актуальним. Наскільки швидкими будуть зміни в суспільстві, залежить саме від лідерів», – підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Лідерство є об’єктом дослідження багатьох науковців. Варто зазначити, що сьогоднішнє засідання стало початком функціонування Університету громадських лідерів Хмельницької області. Він є навчальним закладом післядипломної освіти на громадських засадах. Створення Університету сприяє налагодженню конструктивного діалогу між громадськістю та представниками влади. Університет громадських лідерів – це лабораторія особистого успіху, яка дозволить розкрити потенціал слухачів, виявити їх внутрішні задатки та здібності.

Навчання в університеті проводиться за денною формою, відповідно до навчальних програм. Термін навчання – 1 рік. Сесії проходитимуть один раз у квартал. Навчальний процес здійснюється безкоштовно. У І етапі Університету взяли участь 125 слухачів. Слухачі Університету мають можливість отримати новітні знання та практичні навички у сфері громадської діяльності, державного управління та місцевого самоврядування, зможуть оперативно реагувати на вимоги та виклики сьогодення.

Щодо формату сьогоднішнього Форуму, то він пройшов у два етапи: офіційний (відкриття) та лекційний. Одну з лекцій провела заступник голови – керівник апарату адміністрації Леся Стебло, яка часто їздить у складі волонтерських груп на схід нашої держави. Тема заняття, яке провела посадовець звучала наступним чином: «Актуальні питання суспільно-політичного розвитку України. Волонтерський рух».