Обласний літературний конкурс серед учнів визначив переможців

15 Грудня 2014 13:45
vsiknygy.net.ua

vsiknygy.net.ua

На базі бібліотек краю упродовж року тривав літературний конкурс «Читаймо Тараса, учімося в нього». Усього на розгляд журі до обласної бібліотеки для юнацтва надійшло 73 творчі роботи різних жанрів (поезія, оповідання, казки, есе) читачів юнацького віку – учнів 9-11 класів з усіх ЦБС області – переможців першого етапу конкурсу.

Журі конкурсу на чолі з письменником Василем Горбатюком відзначило високий рівень окремих творчих робіт молодих читачів бібліотек, які демонстрували знання життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка, кращі твори юних авторів мають незаперечний літературний хист.

Перемогу в конкурсі здобули:

Номінація «Поезія»

1 місце – Сукманюк Тетяна (м.Старокостянтинів) за вірш «Кобзареве джерело.

2 місце – Товкун Іван (с. Корчівка Красилівського району) за поезії «Назавжди з нами».

3 місце – Цибульський Олександр (с. Курганівка Шепетівського району) за поезії «Моя земля»; Юзюк Лідія (с. Мала Боровиця Білогірського району) за поезії «Поклик душі»; Петрушко Дар’я (м.Волочиськ) за добірку віршів «Світ поетичних роздумів, натхненних музою Тараса».

Номінація «Проза»

1 місце – Снігур Катерина (с. Воронківці Старокостянтинівського району) за оповідання « Незвичайна зустріч».

2 місце –Величко Крістіна (м. Кам’янець-Подільський) за оповідання «Добрі справи» та Карбівська Олена (с. Майдан –Вербецький Летичівського району) за збірку «Казки».

3 місце – Андрійчук Олеся (с. Манятин Славутського району) за есе «Сила слова Кобзаря»; Голуб Вікторія (м.Деражня) за есе «Його талант – на весь світ…» та Білогаш Майя (смт Нова Ушиця) за оповідання «Аристократка і поет).