У Кам’янці-Подільському збільшиться вартість харчування в закладах освіти

16 Грудня 2014 19:46
reporter.pl.ua

reporter.pl.ua

Виконавчий комітет Кам’янець-Подільської міської ради ухвалив рішення про збільшення вартості харчування для дошкільних навчальних закладів, дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей та учнів 1-4 класів в загальноосвітніх навчальних закладах.

Рішення вступить в силу з 1 січня 2015 року.  Тож після новорічних свят виконком встановив таку вартість харчування:

1. Дошкільні навчальні заклади та групи загального типу при триразовому харчуванні: ясельні групи  – 13,00грн., дошкільні групи – 17,00 грн.

2. Дошкільні навчальні заклади компенсуючого типу та санаторні групи і групи спеціального призначення при чотириразовому харчуванні – 22,00 грн.

3.Дошкільні навчальні заклади для груп, які перебувають на інтернатному режимі з п’ятиразовим харчуванням – 30,00 грн.

4. Загальноосвітні школи: вартість гарячого обіду (перша, друга, третя страви, салат) для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей – 10,60 грн., вартість сніданку для учнів 1-4 класів – 6,80 грн.

Чиновники називають цей крок вимушеним та пояснюють збільшення вартості харчування різким подорожчанням продуктів.

Як повідомив НГП заступник начальника управління освіти та науки Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Мельник, збільшення вартості харчування не вплине на пільгові верстви населення.

«Хоч вартість харчування і збільшиться, для учнів 1-4 класів воно залишиться безкоштовним, тобто за рахунок міського бюджету. Це ж стосується пільгових категорій. Для дошкільних навчальних закладів ціна підніметься, проте 50% вартості і надалі поступатиме з бюджету», –  заявив Сергій Мельник, додавши, що в середньому ціни на харчування для дітей збільшили на 10-20%.