Хмельницькі котельні переходять на тверде паливо

24 Грудня 2014 22:41
files.ub.ua

files.ub.ua

День енергетика своїм професійним святом вважають в «Хмельницьктеплокомуненерго» і  мають на це повне право. На 12-ти когенераційних установках підприємство виробляє власну, значно дешевшу, електроенергію. А віднедавна береться позбутись газової залежності. Сьогодні місту презентували котельню на твердому паливі. Як виявилось, не першу і не останню.

Так  виглядає альтернатива природного газу. У щойно відкритій твердопаливній котельні на Чорновола один котел працює на соняшникових, інший – на дерев’яних палетах.

Це відчутний крок до енергонезалежності. Палети виготовляють українські підприємства з місцевої сировини.

Більш потужні котли працюють на щепі. Її виробництво на підприємстві планують налагодити вже наступного року. А поки в загальній системі забезпечення теплом уже працюють і виправдовують себе 5, а найближчим часом буде вже 9  котлів на альтернативному паливі.

У першу чергу до альтернативних котелень приєднують лікувальні та інші соціальні заклади. У випадку чого з російським паливом, ці об єкти все одно будуть з теплом та гарячою водою.Для заміщення тисячі кубометрів газу потрібно 2 з половиною тонни палет. Виходить ледь не удвічі дешевше. 15,5 мільйонів субвенцій, виділених на альтернативні котельні, в області освоюють вчасно.

Джерело: 33 канал