Хмельницька обласна рада «взялася» за працевлаштування колишнього заступника Ядухи Вадима Гаврішка

3 Січня 2015 17:17
podilska.info

podilska.info

Колишній перший заступник голови Хмельницької обласної адміністрації Вадим Гаврішко «націлився» у крісло головного лікаря Хмельницького обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом. Кажуть, у теперішнього керівника цього Центру Олександра Касяндрука закінчується контракт. Отож, обласна рада, комунальним закладом якої є зазначена медична установа, займеться вирішенням цього кадрового питання. І не виключено, що новий контракт буде підписано саме із Вадимом Гаврішко.

Нагадаємо, що до свого призначення в область заступником губернатора Вадим Гаврішко працював головним лікарем невеличкого протитуберкульозного диспансеру в селі Голозубенці Дунаєвецького району. Але був дуже відданим «регіоналом», за що його Василь Ядуха і підвищив аж до свого заступника. До речі, навіть після розпуску Партії регіонів, він не змінив своїх «регіонівських» поглядів, адже на цих парламентських виборах Вадим Гаврішко разом із сином керували у Дунаївцях районним штабом «Опозиційного блоку».

До речі, основними напрямками діяльності Хмельницького обласного центру профілактики й боротьби зі СНІДом є організаційно-методична, аналітико-інформаційна, санітарно-просвітницька діяльність, діагностика ВІЛ-інфекції, лабораторний супровід ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, надання спеціалізованої лікувально-профілактичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД, проведення експертного оцінювання діагностичних досліджень, адекватності лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД. Під цю діяльність Центру виділяються чималі кошти як з обласного, так і з державного бюджетів. Засвоює Центр і кошти різноманітних грантів. Саме тому посаду головного лікаря цього Центру називають досить «хлібним місцем».

Дунаєвецькі активісти Майдану, які добре знають «колишні заслуги» свого земляка Вадима Гаврішка, збираються піднімати протест проти його призначення головним лікарем Хмельницького обласного Центру профілактики і боротьби зі СНІДом. Днями вони навіть намагалися потрапити на аудієнцію до голови обласної ради Івана Гончара, аби застерегти його від призначення Гаврішка на посаду керівника комунальної установи і нагадати йому про люстрацію колишніх прибічників Ядухи.ф