Активіст з Дунаєвець виступає за мобілізацію на схід депутатів райради

20 Січня 2015 14:30
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Голова громадської організації “Контроль громади” Василь Гандзюк письмово звернувся до голови Дунаєвецької райради Антона Камінського, аби той на черговій сесії запропонував депутатам записатися добровольцями на захист українських кордонів.

Про це пишуть “Ділові Дунаївці”.

“Просимо Вас оголосити на наступній сесії районної ради, що відбудеться 27 січня, про можливість депутатам  Дунаєвецької райради та всім присутнім на сесії написати заяви для вступу добровольцями до української армії”, – зазначається у листі.

Окремо Гандзюк просить запросити на сесію районного військового комісара Миколу Чубика для отримання відповідних заяв.

Нагадаємо, що 19 січня Президент України Петро Порошенко підписав Закон про затвердження Указу президента України “Про часткову мобілізацію”.

Мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почнеться 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил будуть призвані танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.