Фестиваль конкурс колядок і щедрівок «Україна колядує»

20 Січня 2015 20:18
kultura.km.ua

kultura.km.ua

У Деражнянському районному будинку культури відбувся районний фестиваль-конкурс колядок і щедрівок «Україна колядує», метою якого стало відродження і розвиток українських національних традицій, прищеплення любові до народної пісні, виховання почуття патріотизму.

Фестиваль зібрав 22 аматорські колективи району, які віншували глядачів з Різдвом Христовим, з Новим роком, для них колядували, щедрували та співали маловідомі старовинні пісні, бажали многих літ, щастя, здоров’я та достатку. Конкурс перетворився на велике районне свято. На сцену виходили ангелочки, Діди морози, казкові герої, колядники, які в своїх піснях, колядках і щедрівках втілили одвічний потяг людей до статків, щастя, добра, краси, високої моралі. Сила фольклорної традиції нашого народу змогла пронести ці старовинні образи й мотиви через століття.

За підсумками журі, перше місце посів колектив художньої самодіяльності Нижнянської сільської ради, який представив поряд з колядками різдвяний вертеп, ІІ місце розділили між собою колектив Деражнянського міського будинку культури і Яськовецького сільського клубу, і ІІІ місце дісталось колядникам з Яблунівського та Радовецького сільських будинків культури.

Цей фестиваль ще раз підтвердив, що наше покоління шанує звичаї українського та прагне зберегти їх для майбутнього.