Хмельничани таки отримають свої депозити від банку «Надра»

7 Лютого 2015 21:00
uklon.com.ua

uklon.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб увів тимчасову адміністрацію у банк “Надра”. Про це повідомляє прес-служба Національного банку. Це означає, що і подоляни зможуть отримати свої депозити сумою до 200 тисяч гривень. Щоправда, можливо, виплати проводитиме вже інший банк.

“Відповідно до вимоги статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” 5 лютого 2015 року правління Національного банку прийняло постанову № 83 “Про віднесення ПАТ “Комерційний банк “Надра” до категорії неплатоспроможних”, – йдеться у повідомленні.

Національний банк наголошує, що 99% усіх вкладників ПАТ “КБ “НАДРА” мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тисяч гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі.

“Для того щоб отримати свої депозити, строк яких незабаром закінчується, потрібно звертатись до самого банку “Надра”. Фонд гарантування вкладів впродовж місяця визначить через який банк проходитимуть виплати населенню”, – розповів НГП начальник управління Національного банку України в Хмельницькій області Зіновій Никифорчин.

Він також зазначив, що таке рішення Нацбанку для хмельничан є дуже хорошою новиною, оскільки останні півроку у банку “Надра” були проблеми з виплатами населенню.

Станом на 1 січня 2015 року сума депозитів фізичних осіб Хмельницької області в банку “Надра” складала 95 млн грн, з них 37-38 млн у національній валюті та 50 млн в іноземній.