Хмельницький хочуть залишити без торгових кіосків

3 Березня 2015 15:15
podilska.info

podilska.info

В обласному центрі планують за допомогою рішення сесії залатати шпарини у законодавстві, які дають можливість розміщувати на вулицях обласного центру торгові кіоски та інші малі архітектурні форми (МАФ). Проект такого документа уже підготовлений. Суть його зводиться до того, що навіть за умови, коли земля поруч із будинком має приватного власника, він не має права надавати її в суборенду для розміщення МАФів без дозволу влади міста.

Водночас, позитивне голосування з приводу цього проекту поки що під питанням. Це пов’язане із тим, що у чималої кількості міських депутатів (або їхніх компаньйонів по бізнесу) в центральній частині Хмельницького є чимало нерухомого майна та землі, що до неї прилягає. І хоча формально тротуари і вулиці обласного центру належать усій громаді, по документах частина їх має приватного власника, який, в свою чергу, має право розміщувати на своїй землі що завгодно.

Для довідки: Подібне рішення, яке забороняє розміщення малих архітектурних форм в центральній частині обласного центру, уже діє в Хмельницькому кілька років поспіль. Однак, відповідно до нього заборона не розповсюджувалася на землі приватної власності.