В коридорах ОДА “пахне” скороченням і річкою

4 Березня 2015 18:45
antikor.com.ua

antikor.com.ua

Влада на телефоні. Подоляни запитували в.о. губернатора, як у світі жити. Наболілого у них назбиралося по самі вінця. З добрий десяток хмельничан кинула на гроші спілка «Хмельничанка». Продуктова лихоманка триває дотепер. А ще до повного нещастя  у місті вже не відкрити вікна.

В.О. губернатора теж чув як смердить річка. Щоправда не в кабінеті, запах у білі стіни ще не дійшов. Наразі влада чекає на добро від Кабінету Міністрів, який, до слова, заборонив перевіряльникам навіть з’являтися на порозі підприємств. Досі того, хто грішить відходами у річку, ще не спіймали. Минув місяць.

Якщо не річкою, то скороченням у коридорах ОДА вже пахне. Чиновницького кожуха перекроять, адміністрація схудне, проте не суттєво. Так наказав Уряд.  За двері потрапить 114 посад.  Це резервні вакансії,  декретні місця, військові пенсіонери та інші живі люди. Загалом штат 569 працівників.
Відучора ще й «елітні» пенсіонери перед вибором: або працювати, або отримувати пенсію. Зокрема прокурори, судді, нардепи та чиновники будуть позбавлені права сидіти на зарплаті  і  мати величезну пенсію. Така от соціальна справедливість.

Водночас пенсійна реформа передбачає обмеження розміру максимальної пенсії для майбутніх пенсіонерів – до 12 прожиткових мінімумів, зараз це близько 9 тисяч гривень. Раніше було 20. Решта сивочолих, яким захмарні пенсії не світять – одержать на руки 85 відсотків виплат. Якщо вирішать залишитись працювати.

Джерело: 33 канал