На модернізацію ГТС Хмельницької області виділять 40 млн. грн

6 Березня 2015 11:15
zn.ua

zn.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розглянула і затвердила інвестиційну програму ПАТ “Хмельницькгаз” з модернізації газотранспортної системи Хмельницької області на 2015 рік загальним бюджетом 40 млн. грн.

Як передає UBR, із зазначеної суми 14 млн. грн облгаз планує направити на реконструкцію, капітальний ремонт та заміну майже 300 споруд, розміщених на розподільних газопроводах, що дозволить підтримувати належний технічний рівень і значно підвищити надійність і безпеку експлуатації систем газопостачання області.

Крім того, в 2015 році “Хмельницькгаз” реконструює, проведе ремонт, модернізацію та кільцювання 35,4 км газових мереж на загальну суму 8 млн. грн.

Інвестпрограмма також передбачає виділення 14,04 млн. грн на закупівлю, встановлення та заміну приладів обліку в рамках закону про забезпеченні лічильниками всіх споживачів до 2016 року і напрямок 2,72 млн. грн на придбання спецавтотранспорту.

“Інвестиційна програма є для нас головним стратегічним планом підтримки системи газопостачання області в працездатному стані, адже це – плановий обґрунтований документ, який ми реалізуємо протягом року”, – сказав головний інженер компанії Олександр Лоб.

Він уточнив, що основним джерелом фінансування всіх передбачених програмою заходів є як амортизаційні відрахування, так і прибуток компанії.

ПАТ “Хмельницькгаз” щорічно транспортує близько 800 млн куб. м природного газу, обслуговуючи понад 4,5 тис. юридичних осіб і 391 тис. домогосподарств.

Найбільші промислові споживачі – Славутський завод “Будфарфор”, Славутський солодовий завод, Теофіпольський цукровий завод, солодовий завод “Оболонь”.

Загальний рівень газифікації області становить 80%, протяжність газових мереж – більше 17 тис. км.