На Хмельниччині 7 міст і районів вирішили безкоштовно харчувати дітей учасників АТО

8 Березня 2015 21:10
karpatskijobjektiv.com

karpatskijobjektiv.com

В більшості районів Хмельницької області діти 1-4 класів та пільгові категорії до кінця 2015 року харчуватимуться безкоштовно.

Про це НГП повідомив директор департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації  Олег Фасоля.

За його словами, цьогорічна інфляція боляче вдарила по дитячому харчуванню. Проте освітяни намагаються перекрити зростання цін за допомогою спонсорів.

Кількість пільгових категорій цього року у багатьох районах збільшилась. У Білогірському, Віньковецькому, Шпетівському районах та містах Хмельницькому, Кам’янець-Подільську, Нетішені і Славуті вирішили безкоштовно харчувати дітей учасників АТО.

Для дітей біженців таку ж пільгу впровадили у Городоцькому, Тіофіпольському, Білогірському, Віньковецькому та Шепетівському районах. А також в містах Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Нетішин, Славута, Шепетівка.

Проте, пощастило не всім. Учні 1-4 класів Полонського і Теофіпольського районів та м. Славута, котрі не мають пільг, харчуються батьківським коштом.

Цікаво, що середня вартість харчування дітей 1-4 класів за бюджетні кошти становить 4,7 грн. А за батьківські – від 2,7 до 4,7 грн.