За фактом загибелі головреда «Нетішинського вісника» Ольги Мороз відкрите провадження про вбивство

16 Березня 2015 13:10
tsn.ua

tsn.ua

Причиної смерті 44-річної головної редакторки міської газети «Нетішинський вісник» (місто Нетішин, Хмельницька область) Ольги Мороз могло бути вбивство. Про це у коментарі «Телекритиці» повідомили у відділі зв’язків з громадськістюУМВС України в Хмельницькій області.

Після проведення судово-медичної експертизи було виявлено, що причиною смерті став набряк головного мозку, який виник в результаті перелому потиличної кістки. При цьому зовнішніх ознак завдання побоїв не було.

«Точно встановити момент смерті поки що неможливо, призначено додаткові експертизи. Особливість цього набряку в тому, що він може розвиватися як за декілька хвилин, так і на протязі кількох годин», – зазначили у відділі зв’язків з громадськістю.

Щодо загибелі Ольги Мороз відкрито кримінальне провадження за частиною 1  статті 115 «Навмисне вбивство».

У зв’язку з нововідкритими обставинами слідчі розглядають декілька версій. «Одна з них – вбивство на побутовому грунті. Ще одна версія – вбивство з корисливих мотивів. За попередніми даними, з помешкання Ольки Мороз зникли деякі речі. Оскільки жінка проживала сама, встановити це складно.  Також розглядається версія, пов‘язана з професійною діяльністю. Хоча, як розповіли  колеги потерпілої правоохоронцям, Ольга Мороз не повідомляла їм про погрози  чи будь-яку небезпеку, пов’язану з її професійною діяльністю», – повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Хмельницькій області.

Водночас хмельницька газета «Є!» повідомляє з посиланням на слідство, що Ольга Мороз могла отримати травму внаслідок падіння або удару. «Обстановка у квартирі не порушена, серцевина вхідного замка не ушкоджена, проте з її квартири зникли деякі особисті речі», – повідомив  газеті заступник начальника слідчого управління МВС України у Хмельницькій області Сергій Кушнір.

«Телекритика» намагається з’язатися з колегами Ольги Мороз для коментаря щодо заяв міліції.

Нагадаємо, про смерть головного редактора «Нетішинсткого вісника» стало відомо 15 березня від подруги Ольги Мороз. Тіло загиблої виявила її сестра у квартирі, де пані Мороз мешкала сама. Прибувши до помешкання, правоохоронці відзначили, що ані зовнішніх ознак нападу, ані безладу у приміщенні не було.

Минулого тижня Ольга Мороз разом із журналісткою Тетяною Осімчук зацікавились темою вирубки лісів і почали готувати матеріал.

За даними колег головного редактора, на початку Революції Гідності за підтримку Майдану Ольгу Мороз намагалися звільнити з посади кеівника, однак проти виступив колектив. У цей період пані Мороз потрапила до лікарні.