У Хмельницькій області восени хліб може коштувати один долар – аграрії

21 Березня 2015 21:42

хлеб1Такої думки притримується ряд аграріїв області, про що більше можна почитати у публікації НГП “Аграрна весна золотого хліба”.

Голова асоціації фермерів та приватних землевласників Хмельницької області Анатолій Мендрик вважає, що ціна на хліб залежить від ключових складників, що використовуються під час посівної кампанії, у тому числі пального і мінеральних добрив

“Цілком реально, що хліб урожаю-2015 на Хмельниччині коштуватиме один долар. Звісно, що хлібороби і товаровиробники зацікавлені у якнайдешевшому виході продукції. Тоді нехай виробники мінеральних добрив відпускають свій товар не за 11 тисяч гривень за тонну, а, приміром, за 2-4 тисячі. Це ж саме стосується найтотрейдерів, котрі диктують цінову політику на ринку пального. Ось до кого треба апелювати покупцям, а не робити крайніми в усьому фермерів!” – наголосив він.

“Хотілося, аби держава тримала її на контролі та дотувала, аби соціально незахищені верстви населення могли купувати хліб по 7-8 гривень. Дорогі сорти можуть коштувати і 20-25 гривень”, – зазначив керівник ТОВ “Нові аграрні технології” Іван Ізбінський.

“Стосовно цін на хліб та іншу продукцію нового урожаю, можу заявити, якщо держава не докладе зусиль, цінову політику формуватиме ринок. Подивіться скільки коштує пальне, як знецінилась гривня, порахуйте — отримаєте приблизний результат. По іншому — ніяк”, – сказав керівник СФГ “Маїс” Хмельницького району Олег Федорук.