Пільгове скасування не пройшло – хмельницькі тролейбуси надалі возитимуть пільговиків

2 Червня 2015 10:28

uNktRwd8mEgФото з соцмереж

З 1 червня комунальне підприємство “Хмельницькелектротранс” планувало перевозити безкоштовно лише 6 категорій громадян (інваліди I і II категорій, діти-інваліди, діти з багатодітних сімей, учасники бойових дій, малозабезпечені сім’ї та особі, котрі супроводжують iнвалiдiв), а всі решта – повинні були б оплачувати проїзд.

Однак рішення відмінено через ряд законодавчих суперечностей, повідомив “Незалежному громадському порталу” директор КП “Хмельницькелектротранс” Віктор Паламарчук.

“На “верху” недопрацювали законодавчу базу для безплатного перевезення згаданих 6 категорій громадян. Адже низкою інших законодавчих актів залишається в силі перевезення, до прикладу, пенсіонерів, чорнобильців та інших пільговиків. І щоб не розбурхувати людей, прийняли рішення безплатно возити всіх пільговиків”, – пояснив посадовець.

Також Паламарчук поскаржився на низький рівень розрахунків державою за перевезення пільговиків громадським транспортом Хмельницького. Так, щороку сума передбачених компенсацій становить 36,5 млн. грн, а за фактом хмельницькі комунальники одержують 19,5 млн. грн.

“За 2014 рік ще не додали 2,6 млн. грн і на них уже не треба розраховувати, бо їх зняли. Окремо проситимемо депутатів надати нам фінансової допомоги з міського бюджету 6 млн. грн”, – зауважив директор комунального підприємства.