Цуглевич повідав, які перетворення чекають на кардіодиспансер у центрі Хмельницького

11 Червня 2015 16:25

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич повідомив, що на Хмельницький обласний кардіологічний диспансер таки чекаю реорганізація.

Про це він написав у відповіді на запит ГО “Хмельницький Майдан”.

“Для більш ефективного і своєчасного надання висококваліфікованої та сучасної допомоги пацієнтам кардіологінчого профілю ми плануємо об’єднати зусилля лікарів кардіологів та кардіохірургів шляхом створення обласного центру кардіології та кардіохірургії. Подібні центрі вже створені і ефективно працюють у кількох областях України, зокрема Дніпропетровській, Харківській, Херсонській і Чекаській”, – зазначив Цуглевич.
dPGnuRCuOOY
Фото НГП

За словами директора департаменту, пропозицію об’єднати кардіологію та кардіохірургію в одному приміщенні вніс головний кардіохірург МОЗ України, професор К.Руденко і підтримав головний позаштатний кардіолог МОЗ України, доктор медичних наук М.Соколов.

“За умови реалізації цього проекту пацієнти області зможуть отримувати комплексну терапію на сучасному рівні, швидко та у повному обсязі, що і є нашою основною метою”, – зауважив Цуглевич.

Як писав НГП, Хмельницький обласний кардіологічний диспансер можуть перетворити на кардіохірургічний центр, а частину працівників перевести на інше місце роботи.