Бігуни з усієї України принесли у Хмельницький факел гармонії і єднання

21 Червня 2015 11:31

thumb_96689_news_mДо Хмельницького прибула команда бігунів, яка подолала більше 1000 кілометрів заради поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Спортсменів зустрічали з оркестром.

До учасників «Всесвітнього бігу заради гармонії» приєдналися і хмельничани, адже цього року естафета фінішувала у нашому місті. Від заводу «Темп» учасники попрямували через Старокостянтинівське шосе до кінотеатру Шевченка. Як символ гармонії вони принесли палаючий факел, який передавали з рук в руки у багатьох містах. І сьогодні, 20 червня, до справи зміцнення миру та взаєморозуміння між народами долучилися і хмельничани. Учасники, які побували у різних містах зізнаються, що у Хмельницькому їх зустрічали по-особливому.

Біг стартував 5 червня у Києві. Від Чернігівської області, гостюючи у багатьох населених пунктах, спортсмени подолали більше 1000 кілометрів. Серед учасників був і 41-річний слюсар зі Львову Олексій. Чоловік підтримує естафету уже другий рік. Подолавши чималу дистанцію, львів’янин не відчуває втоми, а навіть навпаки. За його слова, він гордиться тим, що різних за статусом та вподобаннями людей можна об’єднати під час подібних заходів. Коли дісталися Хмельницького було дуже радісне відчуття. Надовго запам’ятається ваша зустріч. Так нас ще не зустрічали в жодному місті, – каже Олексій. – Колись я займався спортом, але потім покинув. Взагалі серед нас є лише два спортсмени. А я за фахом слюсар.

12-річний учень першої гімназії Максим Михалець сьогодні став одним із наймолодших учасників бігу. Школяр каже, що не міг пропустити такого дійства.

– Ми бігли за Україну, за наш народ, за гармонію,- каже Максим. – Я біг разом із сестрою Марією та татом. Мав бути ще мій друг, але у нього не вийшло прийти. Бігти було не важко, я не задихався. Мені навіть дуже сподобалося. Думаю, що буду і надалі долучатися до подібних забігів.

Всесвітній біг заради гармонії тривав 16 днів, за цей час учасники побували у 11 містах України.Після урочистостей і концерту зробили колективне фото на пам’ять, а також надали можливість усім бажаючим потримати в руках палаючий факел – символ єдності та гармонії.

Хмельницькі медики, пропагуючи здоровий спосіб життя, на власному прикладі показали, що спорт корисний і потрібний. Лідія Панделі – невролог Хмельницького обласного госпіталю інвалідів війни бігла 35 хвилин. Жінка каже, що подібні заходи потрібно організовувати частіше.

-Я вирішила перевірити себе, щоб виявити свої недоліки. Після забігу зрозуміла, що мені потрібно далі тренуватися, адже у мене було кілька травм, – каже Лідія Панделі. – Такі заходи потрібно влаштовувати регулярно, під будь-якими гаслами, адже у нашій медицині багато проблем. Треба пояснювати українцям, що здоров’я – найцінніша річ у житті. Хоча я прибігла остання, але не користувалася жодним транспортом. Спочатку думала, що легко подолаю цю дистанцію. Емоційно я її подолала. Однак, є деякі фізичні моменти, в тому числі і зайва вага, які мені заважали. Бігла 35 хвилин. Це не поганий результат. Разом із нашим товариством буду продовжувати працювати в цьому напрямку, аби зміцнити себе і нашу націю.