Хмельницька “Батьківщина” пересварилася через кандидата на мерські вибори

10 Липня 2015 13:10

ВО БатькывщинаЛист лідера ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко про підтримку Олега Лукашука на мерські вибори Хмельницького вніс розбрат у лави місцевого осередку.

Як розповів “Незалежному громадському порталу” керівник хмельницької міської “Батьківщини” і екс-нардеп Лев Бірюк, всупереч статуту партії, бюро місцевого осередку виключило його з лав організації.

“Це сталося 7 липня на засіданні міського бюро. Соратники проголосували за таке рішення, порушуючи статут партії. Як з’ясувалося, причиною стало те, що під час засідання обласного бюро ВО “Батьківщина”, яке відбулося 6 липня, я, як рядовий член бюро, зачитав лист Юлії Тимошенко про підтримку Олега Лукашука на висунення на посаду міського голови Хмельницького. Пристуні голови районних організацій і члени обласного бюро підтримали лист Юлії Володимирівни. Натомість наступного дня в авральному режиму було скликане міське партійне бюро, де без моєї присутності, проголосовано за виключення з партії “за аморальні дії стосовно членів міської організації”. Я готую документи на контрольно-ревізійну комісію партії, яка має дати оцінку цій ситуації та ініціаторам”, – пояснив Бірюк.

Він зазначив, що за “переворотом” може стояти виконувач міського голови і член бюро Костянтин Чернилевський.

В.о. мера і член міського бюро “Батьківщина” Костянтин Чернилевський спростував НГП інформацію про виключення Бірюка з партії. Водночас він підтвердив, що рішення по Бірюку справді приймалося і оцінку його діям повинно дати вище партійне керівництво.

“Особиство вважаю, що Бірюк такими діями дискредитує саму організацію. Адже голова міської “Батьківщини” має радитися зі своїми партійцями, а не з бувшим товаришем по депутатству (Олегом Лукашуком – НГП). Цього він і не зробив. Якби подальшу політичну долю Лева Бурюка вирішував я, то лишив би його партійного квитка”, – зауважив Чернилевський.

Він пояснив, що процедура висунення кандидатів на місцеві ради, у тому числі мерські посади, повинна ініціюватися знизу.

“Спочатку кандидатури претендентів обговорюють первинні організації, далі вони виносяться на бюро і тільки потім їх розглядає і затверджує партійна конференція. Однак Бірюк на обласному бюро висунув кандидатом на міського голову Олега Лукашука, не порадившись зі своїми побратимами і однопартійцями по міському бюро”, – додав Чернилевський.