Вибори призначені – половина нардепів від Хмельниччини не голосували

17 Липня 2015 15:03
_Vibori_priznacheni___polovina_nardepiv_vid_Hmelnichchini_ne_golosuvali_1_2015_07_17_02_13_28

Верховна Рада України 237 голосами призначила місцеві вибори на 25 жовтня. Фото: rbc.ua

Володимир ХОЛОД

Сьогодні Верховна Рада України прийняла Постанову «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році».

Отож, за Постановою, за яку проголосували 237 депутатів, чергові місцеві вибори пройдуть 25 жовтня. Обиратимуть місцеву владу й на Донбасі, а саме на тій територія, яка підконтрольна Україні. Щодо проблемних територій, таких як, до прикладу, Широкине, рішення про проведення там виборів прийматиме Центральна виборча комісія і пропонуватиме його на розгляд Верховної Ради.

Як же обранці від Хмельниччини голосували за цю Постанову. Виявляється, лише половина наших нардепів натиснула на кнопку «за». Всі вони з фракції «Блок Петра Порошенка». Отже, підтримали вибори 25 жовтня Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шевченко. А ось їхній колега по фракції – Михайло Гвоздьов, був відсутнім. Не було під час голосування в сесійній залі й Олександра Ксенжука з «Народного фронту», а також позафракційного Олександра Гереги та Сергія Лабазюка з «Волі народу». Ще один представник Хмельниччини – Віктор Бондар з «Відродження» був, але не голосував.