ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

8 Вересня 2015 16:11

vosklicatelnyi_znak-191x300У Хмельницькому з’явиться вісім додаткових світлофорів. На сьогодні в місті функціонує понад 90 світлофорних об’єктів.

Один із запланованих вже встановили у Лезневому, на перехресті Вінницької і вулиці Кошарського. Інші встановили на проспекті Миру та у Дубовому. Планується капітальний ремонт світлофора на перехресті проспекту Миру і вулиці Перемоги. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької міської ради.

Як зазначають у відділі з організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ, наразі робітники замінюють старі лампові світлофори на сучасні світлодіодні, які використовують у сім разів менше електроенергії. Загалом на заміну світлофорів і контролерів витратили понад 450 тисяч гривень.

У 13 містах області, окрім виборів депутатів місцевих рад, 25 жовтня цього року обиратимуть й мерів.

Центральна виборча комісія України оприлюднила інформацію про кількість виборців, виборча адреса яких віднесена до території кожного міста, а також про виборчу систему, за якою будуть проводитися вибори міського голови на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.

Адже після зміни законодавства, в деяких містах мерів обиратимуть по-новому. У містах, в яких проживає 90 тисяч або більше виборців, міських голів, скоріше за все, обиратимуть у два тури. За даними ЦВК, щоправда, станом на 1 серпня, на Хмельниччині є лише одне місто, в якому приживають понад 90 тисяч виборців. І це – місто Хмельницький. Саме в обласному центрі, в якому зареєстровано понад 204 тисячі виборців, міського голову обиратимуть у два тури. До другого туру пройдуть ті кандидати, які наберуть найбільшу кількість голосів. І вже у другому турі саме між ними «розіграють» посаду очільника міста. Однак, у разі, якщо хтось із кандидатів вже в першому турі набере понад 50% голосів, то другого туру не буде.

Ще у 12-ти містах області міського голову оберуть в один тур. Тобто, все вирішить голосування 25 жовтня. Такі вибори пройдуть у Волочиську, Городку, Деражні, Старокостянтинові, Кам’янці-Подільському, Ізяславі, Красилові, Нетішині, Дунаївцях, Полонному, Славуті та Шепетівці.

Борги хмельничан за ЖКГ зростають. На кінець липня заборгованість населення Хмельницької області за житлово-комунальні послуги становила 122,5 млн.грн., що на 13,6% більше, ніж на початок місяця. Середній термін заборгованості населення за всі послуги становив 1,2 місяця, в той же час у липні мали борг за 3 місяці та більше: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 16,5% власників особових рахунків, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 15,8%, вивезення побутових відходів – 14,4%, централізоване водопостачання та водовідведення – 10,2%, газопостачання – 0,03%.

Упродовж січня-липня 2015р. населення області сплатило за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 719,5 млн.грн. (98,2% нарахованих за цей період сум).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку в липні 2015р. порівняно з липнем 2014р. збільшились у 1,6 раза і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт.год) становили 345,1 грн.