Табу на алкоголь: Хмельницька міськрада може заборонити продаж спиртного біля шкіл

10 Вересня 2015 08:57
thumb_116797_news_m

http://vsim.ua

Численні звернення закладів освіти міста наштовхнули міську владу не безпрецедентний крок – заборона продажу спиртних напоїв. І це стосуватиметься не лише магазинів, які розташовані біля шкіл. Якщо рішення підтримають депутати та громадськість, то алкоголь у Хмельницькому у День знань не зможе купити ніхто.

У 2015 році 1 вересня у Хмельницькому вирішили зробити днем тверезості. Та цьогоріч магазинам міста лише рекомендували не продавати алкоголь 1 вересня. Чимало закладів торгівлі не прислухалися до закликів міськради. Були й такі, що взагалі не чули про рекомендацію.

– До нас надійшло чимало листів від спортивних, загальноосвітніх шкіл та інших навчальних закладів Хмельницького. Саме тому ми вирішили запропонувати не просто рекомендувати не продавати алкогольні напої, а заборонити це робити 1 вересня, – повідомила «ВСІМ» начальник управління Валентина Москалюк.

1441810811_Screenshot (35)

Уже завтра, 10 вересня, відбудеться засідання виконавчого комітету міської ради. На ньому й розглянуть проект рішення, який уже висвітлили на своєму офіційному сайті. Окрім повної заборони продажу алкоголю 1 вересня, хочуть заборонити й торгівлю спиртним у крамницях, які знаходяться ближче 50 метрів від загальноосвітніх навчальних закладах та дитячих спортшкіл.

Спочатку проект рішення має підтримати виконавчий комітет. Після цього у місті мають провести громадські слухання. Після цього за нього мають проголосувати більшість депутатів міськради на черговій сесії. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».