Справу про сутички зі стріляниною за участю нардепа Шиньковича офіційно зам’яли

4 Березня 2016 14:57

Слідчий Хмельницького відділу поліції ухвалив постанову про закриття кримінального провадження за статею “хуліганство” (ч.4 ст. 296 ККУ), пов’язане з подіями у місцевому нічному клубі “Рафінад”, що у торговому центрі “Либідь Плаза” 24 жовтня 2015 року.

Офіційно справу, яка є у розпорядженні “Незалежного громадського порталу”, закрили 17 грудня минулого року.

Згідно з матеріалами справи, о 3.20 годині 24 жовтня до міськвідділу поліції надійшло повідовлення про те, що група осіб у кафе-барі “Рафінад” застосувала пристрій для відстрілу патронів гумовими кулями, чим “грубо порушила громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та цинізмом”. У числі осіб конфлікту перебував народний депутат Андрій Шинькович.

Фото з "Фейсбуку" політика

Фото з “Фейсбуку” політика

Зі слів персоналу, якого допитали, випливає, що на момент виникнення непорозуміння, у приміщенні клубу нікого з посторонніх відвідувачів не було. Більше того це сталося після завершення роботи закладу. Самі ж адмінстратор та офіціантка після розпалу конфлікту між групою осіб заховались до підсобного приміщення клубу і перебували там до приїзду правоохоронців.

Також від будь-яких претензій відмовилась адміністрація торгового центра “Либідь Плаза”, наголосивши про відсутність нанесеної матеріальної шкоди нічному клубу.

Аналогічні заяви написали учасники конфлікту. Так, народний депутат Андрій Шинькович повідомив слідство, що “претензій він ні до кого не має, а завдані тілесні ушкодження для нього є незначними і просив закрити кримінальне провадження”.

Слідчий справу закрив, мотивуючи відсутністю грубого порушення громадського порядку, оскільки сутичка сталася у поза робочий час кафе-бару “Рафінад” і жодним чином не вплинула на громадський порядок. Також правоохоронні органи не знайшли умислу в діях можливих підозрюваних осіб щодо заздалегдь підготовки бійки, яка відбулася в нічному клубі.

Як писав НГП, вночі 24 жовтня 2015 року в приміщенні хмельницького клубу “Рафінад” (ТРЦ “Либідь плаза”) сталася бійка зі стріляниною за участю народного депутата Андрія Шиньковича.

Як повідомив тодішній начальник міського відділу міліції Валерій Онісьєв, близько 3.20 до міліції надійшов дзвінок від політика зі скаргою, що йому спричинено тілесні ушкодження.

За інформацією прес-служби обласної міліції, в результаті інциденту четверо осіб отримали тілесні ушкодження у вигляді поверхневих ран шкірного покрову. Усім потерпілим була надана медична допомога, але від госпіталізації вони відмовилися.

З місця події вилучено 5 гумових куль.