Перед забороною КПУ хмельницькі комуністи переписали майно на благодійний фонд

28 Березня 2016 12:11

закони-1Хмельницька міська рада планує припинити право користування земельною ділянкою площею 438 кв. м для Хмельницького обласного комітету Комуністичної партії України, що на
вул. Гагаріна, 4/1.

Відповідний проект рішення з’явився на сайті міської ради.

Водночас право користування ділянкою комуністів має отримати благодійний фонд “Відродження Хмельниччини” терміном на 10 років. Підставою служить договір дарування приміщення, оформлений на благодійний фонд ще у серпні 2014 року.

kpu2

kpu

 

Згідно з даними майнових реєстрів, у 2015 році благодійному фонду “Відродження Хмельниччини” було подаровано п’ять приміщень у Славуті, Шепетівці, Білогір’ї, Ізяславі та Старій Синяві.

За відомостями Єдиного державного реєстру, благодійний фонд “Відродження Хмельниччини” зареєстрований у Хмельницькому на вулиці Ярослава Галана, 7. Засновником і кервником є Ігор Корнійчук.

Також на вулиці Ярослава Галана, 7 прописана ПрАТ “Хмельницька макаронна фабрика”, яку очолює Ігор Корнійчук.

Пан Корнійчук був першим секретарем Хмельницького обкому КПУ. Згодом він очолив обласну організацію Всеукраїнської громадської організації “Лівий марш: праця, зарплата, захист”.

Рік тому в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу” Ігор Корнійчук заявив, що “комуністи не будуть забивати останній цвях у кришку КПУ, яку взагалі не хочемо прикривати — не дочекаються від нас зміни назви партії, її статуту і програми”.

Як відомо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада проголосувала за закон про заборону пропаганди комунізму та нацизму в Україні. Документ передбачає визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки та пропаганди. Також злочинним визнається і нацистський тоталітарний режим.

Згідно з прийнятим законом, вся символіка та пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонені.