В ОБЛАСТІ ЦЬОГОРІЧ ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗПОДІЛИТИ НА ОХОРОНУ ЗДОРОВ’Я ПОНАД 78 МІЛЬЙОНІВ

14 Квітня 2016 14:09

медиЗа словами директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергія Пенюшкевича, пріоритетом при розподілі фінансового ресурсу визначено придбання дороговартісних життєво необхідних медикаментів для лікування хворих області на хронічну ниркову недостатність, цукровий та нецукровий діабет, фенілкетонурію, муковісцидоз, ювенільний ревматоїдний артрит, для хворих із трансплантованими органами та серцево-судинними захворюваннями, оскільки зазначені категорії населення не мають можливості придбати такі медикаменти.

Натомість хворі області на хронічну ниркову недостатність вже направили до органів влади лист у якому скаржаться на відсутність медикаментозного забезпечення процедури, регулярного забору крові на біохімічний аналіз та постачання на гемодіаліз сумнівних, на їх думку, розхідних матеріалів.   У відповідь  обласні депутати вирішили створити тимчасову комісію, щоб розібратися у роботі обласної лікарні.  та пообіцяли детально вивчити дане питання, а для цього найоптимальніше створити тимчасову комісію.

Загалом у департаменті фінансів наразі повідомляють про розподіл 25 мільйонів гривень  для забезпечення витратними матеріалами для проведення замісної ниркової терапії у вигляді програмного гемодіалізу. За словами Сергія Пенюшкевича, ця сума разом з уже затвердженими  раніше понад 39-ти мільйонами гривень, забезпечить повну потребу на придбання необхідних розхідних матеріалів.

До слова, всього на Хмельниччині нараховується 225 діалізних хворих, яким на рік необхідно провести 35 100 діалізів. Вартість витратних матеріалів для проведення однієї процедури в середньому складає понад 1,8 тис. гривень.