Хмельницькі поліцейські, звільнені за результатами атестації, закидують апеляціями вінницький суд

18 Квітня 2016 13:43
osvita.ua

osvita.ua

Вінницький апеляційний адміністративний суд відкриває провадження за апеляцйними скаргами  працівників поліції Хмельниччини, які не пройшли атестацію і були звільнені, про відновлення на займаних посадах.

Про це свідчить ухвала вінницького суду від 11 квітня.

У ній сказано, що Хмельницький окружний адміністративний суд від 30 березня 2016 року (суддя О.Шевчук) зупинив провадження у цій справі. Ключова аргументація – немає остаточного рішення Окружного адміністративного суду міста Києва в адміністративній справі №826/27744/15 за позовом Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України до Міністра внутрішніх справ України Авакова Арсена Борисовича, Міністерства внутрішніх справ України про визнання протиправним та скасування наказу МВС України №1465 “Про затвердження Інструкції про порядок проведення атестування поліцейських”.

Не погоджуючись із судовим рішенням першої інстанції, позивач оскаржив його в  апеляційному порядку.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, в українських судах розглядається близько 200 справ звільнених правоохоронців. Із них в Окружному адміністративному суді Києва понад половину – 106. Уже відомо принаймні про дві постанови суду про поновлення на роботі екс-працівників поліції.

Довідка НГП. За підсумками атестації із 2078 діючих правоохоронців Хмельницької області звільнено 303 людини або 14,6%.

60 працівників поліції, які не пройшли атестацію, подали позови до суду з відновлення на посадах.