У Хмельницькому відбувся четвертий чемпіонат з рибної ловлі серед рибалок-аматорів

14 Червня 2016 16:32

рибалкаЛовися риба велика, і ще більша. У Хмельницькому відбувся 4-й чемпіонат міста з рибної ловлі серед рибалок-аматорів. Цього року участь у змаганнях взяли 57 чоловік. Вудили вони на водоймищі «Дубово-2». Чи клювало, бачила наша знімальна група.

Рибалки – народ забобонний. Замість вдачі їм бажають ані хвоста, ані луски. А ще, кажуть, біля водойми варто зберігати тишу. Мовляв, щоб себе не видати й рибу не налякати. До комплекту традицій рибної ловлі додається майстерність закидати вудилище і робити наживку. А тут вже ціла церемонія. Одні риють хробаків, інші – купують вже готові набори. До слова, рибалка зі стажем – пан Віктор – на чемпіонат прийшов у всеозброєнні. Приготував макуху, наварив кукурудзи з горохом і запасся опаришем. Страви рибалка «подавав» у комплексі.

Уперше на чемпіонат прийшов п’ятнадцятирічний Вадим. Стартував хлопець вдало: наловив плотви й підлящиків.

А от на гачок до пана Володимира потрапили кілька лящів. Чоловік пригадує, коли тільки починав вудити, то без сторонньої допомоги впоратися не міг.

Коли навчився сам – привчив усю родину. На змагання пан Володимир прийшов з сином Костею та з дружиною Ольгою. По рибу ця родина завжди їздить разом: і на змагання, і на звичайну ловлю.

Потрапити на гачок рибалок могла риба різних видів. Організатори чемпіонату про це попіклувалися заздалегідь.

Переможця визначали за кількістю й за вагою улову.

Цього разу фортуна була на боці молоді, точніше, підлітків. Перше місце в чемпіонаті посів чотирнадцятирічний Денис Кулєша.

Призери чемпіонату з риболовлі отримали грошові винагороди та грамоти.