Хмельниччина попрощалася з трьома солдатами, які загинули у зоні АТО

27 Липня 2016 14:35

У Хмельницькій області 26 липня відбулися траурні заходи з вшанування загиблих бійців у зоні проведення Антитерористичної операції на сході України.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, у селі Хорошів Білогірсьокого району поховали бійця 8 окремого полку спеціального призначення 27-річного Романа Матвійця. Вдовою залишилась його дружина, а сиротою син. Старшина Роман Матвієць був заступником командира групи спеціального призначення. Він загинув 23 липня близько 17 години в населеному пункті Новозванівка Луганської області під час бойового зіткнення.

Фото прес-служби облради

Фото прес-служби облради

Фото прес-служби облради

Фото прес-служби облради

У селі Писарівка Волочиського району попрощались з Ігорем Мединським. 29-річний військовослужбовець загинув 23 липня у районі Авдіївки. Ігор навчався у Писарівській загальноосвітній школі, потім у Волочиському промислово-аграрному професійному ліцеї. У липні минулого року був призваний до лав Збройних сил України. Після проходження підготовки у Старичах на полігоні, був відправлений у зону антитерористичної операції.

На мосту між Тернопільською і Хмельницькою областями (“калагарівський міст”) із запаленими лампадками зустрічали процесію з тілом Віктора Літвінова. 41-річний військовий виконував обов’язки кухаря та займався приготуванням обіду для особового складу дивізіону. 23 липня після виконання завдання він приліг відпочити та заснув. Близько 17 години старшого солдата спробували розбудити, але той ознак життя не подавав. Бригада швидкої медичної допомоги, яка прибула на місце виклику константувала передчасну смерть, яка за попередніми даними настала внаслідок гострої серцевої недостатності. Його поховають у рідному Сатанові Городоцького району.

Довідка НГП. З початку військових дій на Донбасі було мобілізовано 9200 військовослужбовців з Хмельницької області. За цей час загинуло 139 солдатів.