Міненерговугілля представить інвесторам програму завершення будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС

5 Серпня 2016 15:26
dt.ua

dt.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості 10 жовтня представить інвесторам програму завершення будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

Про це сказав під час прес-конференції глава Міненерговугілля Ігор Насалик, звітуючи про результати своєї роботи за 100 днів після призначення на посаду, пише УНІАН.

«На сьогодні зацікавилися канадці, американці і європейські інвестори у проекті завершення будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. 10 жовтня буде представлена програма на засіданні клубу інвесторів, які будуть готові фінансувати цю програму», – сказав він.

Також міністр зазначив, що третій енергоблок вже побудовано на 75%.

Крім цього, Насалик заявив про інтерес міжнародного трейдера компанії Vitol у добудуванні енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції для експорту електроенергії в Польщу.

“За 100 днів розроблена повністю програма, якої зацікавилися і канадці, і американці, і європейські компанії, зокрема Vitol, ця програма передбачає добудову енергоблоків №3- №4 ХАЕС для експорту електроенергії до Польщі”, – сказав він.

На початку липня Насалик повідомив про те, що досягнуто домовленості з потенційним інвестором (назву він не уточнив) у добудуванні енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції.

“Енергоатом” домовилася з компанією UJV Rez (Чехія) про підготовку вихідних даних для коригування техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) добудування енергоблоків №3 і №4 ХАЕС.

Як відомо, в листопаді 2015 року Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” (експлуатуюча організація АЕС) заявляє про домовленість з депозитними банком Barclays (Великобританія) про фінансування добудування енергоблоків №3 і №4 ХАЕС в рамках реалізації проекту “Енергетичний міст” Україна – Євросоюз”.

Нагадаємо, в Україні побудують завод ядерного палива і сховище ядерних відходів.