Акумуляторний завод не виконав приписів екологів. За це можуть відібрати дозвіл на спецводокористування

27 Вересня 2016 12:36

ТОВ «Мегатекс Індастріал», яке звело у Старокостянтинові акумуляторний завод, невиконало вимоги пунктів припису, терміни яких вже закінчились.

6ff1ac9d

За даними прес-служби Держекоінспекції у Хмельницькій області, керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст..188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім того, екологічна інспекція підрахувала шкоду та надіслала лист до Старокостянтинівської міської ради щодо  вжиття заходів по поверненню комунальній громаді самовільно зайнятої земельної ділянки площею 0,1353 га., що використовується ТОВ «Мегатекс Індастріал».

Також Інспекцією в межах повноважень проведено розрахунок шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим призначенням. З метою скасування дозволу на спеціальне водокористування, Держекоінспекцією внесено подання до Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації про анулювання дозволу № 1068 від 10.03.2016 року на спеціальне водокористування ТОВ «Мегатекс Індастріал».

Також інспекцією направлені відповідні листи з законними вимогами і до інших державних органів. Зокрема, 23 вересня цього року Держекоінспекцією у Хмельницькій області спрямовано матеріали позапланової перевірки ТОВ «Мегатекс Індастріал» до Старокостянтинівської місцевої прокуратури.

“Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області вжито вичерпних заходів в межах наданої компетенції та чинних нормативно правових актів та надалі буде здійснюватись контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності ТОВ «Мегатекс Індастріал», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області встановила перевищення вмісту свинцю в ґрунті у 160 разів більше норми. За це екологинарахували акумуляторному заводу у Старокостянтинові 25,5 тис. грн збитків за порушення природоохоронного законодавства.

Як писав НГП, 5 вересня депутати Старокостянтинівської міськради провели позачергову сесію, присвячену діяльності акумуляторного заводу.

За відомостями відкритих реєстрів, ТОВ «Мегатекс Індастріал» є дочірнім підприємством ТОВ «Мегатекс», яке знаходиться у місті Костянтинівка Донецької області. Засновником обох компаній є Юрій Шапран, депутат Донецької обласної ради від Партії регіонів.

За даними сайту ОРД, Юрій Шапран є партнером колишнього першого віце-прем’єра команди Януковича Сергія Арбузова.