Дефіцит на ПТУ Хмельниччини у розмірі 20 млн. грн ліквідують за рахунок укрупнення мережі і скорочення викладачів

3 Жовтня 2016 14:34

майстерня профтехЗа вісім місяців департамент освіти і науки Хмельницької ОДА провів ряд заходів, що дають змогу ліквідувати дефіцит коштів на фінансування закладів профтехосвіти області у розмірі 20,6 млн. грн.

Про це повідомляється у пояснювальній записці до внесення змін до обласного бюджету-2016, які будуть розглянуті на черговій сесії 20 жовтня.

Наразі Міністерство освіти і науки України видало накази про здійснення реорганізації Голосківського професійного аграрного ліцею шляхом приєднання до Державного професійно-технічного навчального  закладу «Деражнянський професійний аграрний ліцей» та створення на їх базі Деражнянського центру професійної освіти; Говорського професійного аграрного ліцею шляхом приєднання до Ярмолинецького професійного ліцею та створення на їх базі Державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти»; реорганізацію Полонського професійного аграрного ліцею і Понінківського професійного ліцею шляхом об’єднання та створення Навчально-практичного агропромислового центру професійної освіти.

Крім цього, також скорочено чисельність працівників професійно-технічних навчальних закладів на 235 осіб.

Водночас, враховуючи очікувану передачу з міст обласного значення на фінансування з обласного бюджету з 2017 року ще 5-ти професійно-технічних навчальних закладів, з метою стимулювання закладів до економного та раціонального використання коштів та поліпшення їх матеріально-технічної бази шляхом проведення енергозберігаючих заходів, пропонується додатково виділити з обласного бюджету 5 млн. грн.

Нагадаємо, що при затвердженні обласного бюджету на 2016 рік на утримання 16-ти закладів професійно-технічної освіти Хмельниччини, які фінансуються з обласного бюджету, спрямовано 73 млн. 485,7 тис. грн, що становить 75,5% від потреби.