На Кам’янеччині судитимуть підприємця та голову виборчої комісії за привласнення майже 100 тисяч гривень.

5 Жовтня 2016 14:30

ВибориКам’янець-Подільською місцевою прокуратурою затверджено і спрямовано до суду обвинувальний акт за фактом привласнення 92 тисяч гривень, призначених на облаштування кабінок для голосування при проведенні місцевих виборів у жовтні 2015 року. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Гончара, між фізичною особою – підприємцем та Кам’янець-Подільською районною виборчою комісією укладено договір монтажу більше 300 кабінок для голосування на усіх виборчих дільницях району. Однак встановлено, що фактично кабінки обладнували члени дільниць з наявних у них матеріалів, а підприємець не доклав до цього жодних зусиль. Хоча, за нібито виконання монтажних робіт отримав з бюджету 92 тисячі гривень, які й привласнив.

Крім того, встановлено, що голова Кам’янець-Подільської районної виборчої комісії, будучи службовою особою, підробила акт здачі-прийняття робіт з облаштування кабінок для таємного голосування, внаслідок чого здійснила розтрату бюджетних коштів на зазначену суму.

Наразі приватному підприємцю інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України, а голові Кам’янець-Подільської районної виборчої комісії – ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.