НАРОДНИЙ ПОРИВ ЧИ ПОЛІТИЧНИЙ ПІАР? У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ «ТАРИФНИЙ СПРОТИВ»

21 Жовтня 2016 10:30

Тарифний спротив – акція з такою назвою відбулася у Хмельницькому. Біля центрального продуктового ринку встановили намет та збирали підписи за зниження тарифів. Аналогічні ж заходи організували й в інших регіонах України Організатори запевнили, що поза політикою. 

12 година. Майданчик поблизу центрального продуктового ринку. Тут агітують проти теперішніх тарифів – за газ, електрику та воду.

Акція «Тарифний спротив» всеукраїнська. Її тутешній координатор Ігор Кірєєв запевняє: він звичайний хмельницький пенсіонер, обурений високими цінами на комуналку.

Ігор КІРЄЄВ – координатор акції «Тарифний спротив» у м. Хмельницький:
– Сьогодні за комуналку у двокімнатній квартирі (65 квадратів) треба заплатити 1500 гривень на місяць. Як можна це зробити при зарплаті   2 тисячі гривень? 

Координатори кажуть: буквально за дві години назбирали 1000 підписів. Їх збираються надіслати керівникам держави. Сподіваючись відповідної реакції:

Ігор КІРЄЄВ – координатор акції «Тарифний спротив» у м. Хмельницький:
– Волю народу хочемо їм донести. Нехай вони вийдуть зі своїх лімузинів і подивляться, як прості люди живуть. 

Акцією цікавляться переважно люди пенсійного віку. Активно сварять владу та запевняють: витрати на комуналку для них стануть непосильним тягарем.

Та попри заявлену аполітичність, на буклетах, які роздають у наметах, фігурує назва певної партії – «За життя». Керує цією політсилою нардеп та медіамагнат Євген Мураєв, відомий своєю проросійською позицією. Окрім Хмельницького, такі ж акції у цей день відбулися ще у 10 містах України. Зокрема, у  Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі.