Сатанівські мінводи буде розливати “Арден палац” з Ізраїля

21 Жовтня 2016 15:05
sat_voda

http://www.podilska.info

Рішенням Хмельницької обласної ради родовище мінеральної води Сатанова передали ТОВ “Арден палац”, що закінчує будівництво у Сатанові великого оздоровчого корпусу.

“З метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бромних хлоридних кальцієво-натрієвих вод, ділянки Збручанського родовища мінеральних лікувальних вод (свердловини №№ 1657, 1658) для лікувальних цілей,” – йдеться в рішенні облради

На сьогодні “Арден палац” вже використовуває мінеральну воду з сатанівських джерел. Використовував сам і давав мінеральну воду для потреб інших курортних закладів. З 2014 року компанія орендувала скважини  у Держпідприємства “Хмельницьккурортресурси”. Яке, судячи з стану курортних об’єктів Сатанова, самостійно дати раду курортним ресурсам не може.

Нагадаємо, ще у 2014 році ізраїльські інвестори запланували відкрити завод мінеральних вод. Компанія також будує у Сатанові чотиризірковий лікувально-діагностичний комплекс “Арден палац”. Компанія навіть має власного лобіста у обласній раді. Її інтереси активно представляє Артур  Фрідман – генеральний підрядник будівництва «Арден Палацу». Його називають  одним із ініціаторів спорудження оздоровчого комплексу (депутат Хмельницької обласної ради семи скликань, заслужений будівельник України)
Нагадаємо, з середніх віків Сатанів був важливим осідком єврейського життя не Поділлі