Після обшуків ГПУ звільнився заступник начальника поліції Хмельниччини

25 Жовтня 2016 14:36

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимир Марчук написав рапорт на звільнення.

Фото з “Фейсбуку”

Фото з “Фейсбуку”

Як стало відомо “Незалежному громадському порталу”, поліцейський не працює з кінця минулого тижня. Наразі причина звільнення невідома.

Нагадаємо, що 19 жовтня у робочому кабінеті Марчука співробітники внутрішньої безпеки МВС і Генпрокуратури проводили обшуки.

Таким чином, у діючого керівника обласної поліції Миколи Семенишина залишився один заступник Василь Остапчук.

Як відомо, Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України з квітня поточного року здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та іншими тяжкими кримінальними правопорушеннями.

За даними офіційного сайту ГПУ, встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області за попередньою змовою між собою протягом 2015-2016 років організували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів (тони пального, а саме бензин марки А-92, А-95 та дизпалива), а також їх подальшого збуту фізичним особам, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції.

Після оприлюднення цього повідомлення рапорт на звільнення написав начальник управління логістики та матеріально- технічного забезпечення Головного управління Національної поліції в області Володимир Гонтар.