У Хмельницькому вперше проведуть всеукраїнський супер-кубок України KFPS

26 Жовтня 2016 11:38
Хмельницька федерація силового спорту організовує чемпіонат по бодибілдингу та фітнес-спорту серед учасників зі всієї країни. В чому особливість змагань та як стати силовим спорстменом, дізнавались журналісти «Марічка NEWS» в організатора Руслана Сідлецького.

У приміщенні Хмельницької обласної філармонії 5 листопада пройдуть змагання на найкращого силача України.

«Мені хочеться залучити до цього виду спорту якомога більше учасників та глядачів. Адже у нашій країні держава зовсім не підтримує такий вид спорту, а у світі він на високому рівні», – розповідає президент KFPS, чемпіон світу по бодибілдингу, організатор чемпіонату Руслан Сідлецький.

Серед учасників – чоловіки та жінки у різних вікових та спортивних категоріях. Три абсолютні чемпіони у номінаціях: абсолютний чемпіон, менс- фізік та жінки у категорії бікіні отримають чемпіонські пояси, що засвідчуватимуть абсолютну першість у їхній категорії.

«Хочеться додати, що, окрім цього, учасники змагатимуться у категоріях ветеран та майстер, а жінки у категоріях фітнес, боди-фітнес та бодибілдинг. Приємно знати, що однієї із учасниць є Діана Кутаніна – чемпіонка Європи по powerlifting…» – додає Руслан Сідлецький.

Окрім самих змагань глядачів та учасників чемпіонату розважатимуть Андрій Клименко, Протирей Сергій, солістка ансамблю «Злагода» Тетяна Москальчук, а також проводитиметься шоу від модельного агентства «I’M».

Переможцям чемпіонату України вручатимуть медалі, кубки та оригінальні чемпіонські пояси.

«Усе найкращої якості. Я особисто відбирав пояс і кубок, тому що хочеться зробити приємно переможцям, а у нас в країні рідко нагороджують красиво», – ділиться пан Роман.

Серед суддівського складу –  чемпіони світу та України у силових видах спорту, представники фешн-індустрії, гості зі столиці та інших міст України.

«Я вперше не беру участь у змаганнях і вперше не сиджу на лаві суддів. Оскільки я президент федерації – це з мого боку буде необєктивно. Це для мене трохи дивно і незвично, але у мене змінився статус, і потрібно йому відповідати», – розповідає організатор.

До списку учасників уже зареєструвались спортсмени зі Львова, Одеси, Києва, Черкас та, звісно, Хмельницького. Та на першому фестивалі від федерації силового спорту організатор не збирається зупинятись. У планах спортсмена – зробити Хмельницький центром силового спорту, а у майбутньому – саме в нашому місті проводити чемпіонати Європи.

«Я бачив, як подібні змагання проходять у Італії. Мені б дуже хотілося, щоб на чемпіонаті Європи зібрались представники з більше ніж шести країн та святковим маршем пройшлись вулицями нашого міста. Для України незвичний такий вид спорту, де культивується тіло. Проте, спортсменів стає все більше, і ми намагатимемося розвивати у нашому місті такі напрямки силового спорту, як пауерліфтинг та стронг-мен», – додав Роман Сідлецький.

А стати учасником змагань зможуть усі охочі, що мають задатки бодибілдера та вік від 15 до 50 +, просто зареєструвавшись на сайті федерації, або 4-5 листопада у готелі «Центральний» заповнити бланк учасника.
А хмельничани, що захоплюються сильним тілом, можуть придбати квитки на чемпіонат у касі філармонії.

Джерело: www.marichkanews.com