Виконком припинив договір оренди хмельницької підземки з Кольгоферами

27 Жовтня 2016 17:36

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради розглянув заяву ТОВ  “Либідь” про продовження оренди частини підземного переходу на вулиці Кам’янецька і відмовив на підставі заяви управління комунального майна.

Рішення одностайно ухвалили 12 членів виконкому.

Причина – закінчення термінів оренди.

Нагадаємо, що у Господарському суді Хмельницької області розглядається позовна заява ТОВ “Либідь” про визнання неправомірною бездіяльністю Управління комунального майна Хмельницької міської ради та Виконавчого комітету Хмельницької міської ради щодо розгляду заяви ТОВ “Либідь” №449 від 01.08.2016р. про продовження договору оренди частини підземного пішохідного переходу на вул. Камянецька, 21/1-А загальною площею 695 кв.м. на 4 роки 11 місяців.

Як повідомив НГП заступник міського голови Андрій Бондаренко, ТОВ “Либідь” сплачує оренду за мірками 2013 року, коли їм проводили нормативно-грошову оцінку. Вартість орендної плати за квадратний метр становить 41,18 гривень, то за місяць набігає  28,6 тис. грн.

“Якщо порівняти оренду приміщень у сусідньому “Дитячому світі”, то вона становить приблизно 120-130 гривень за квадратний метр. Тому місто суттєво втрачає”, – зазначив посадовець.

Також відомо, що ТОВ “Либідь” здає комунальне має у суборенду. Так, колишній в.о. хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський дорікнув орендатору і екс-депутату міськради Оксані Кольгофер за низьку орендну ставку (останнє підвищення орендних ставок було 2007 року – НГП).

“В бюджет платять 16 гривень за квадратний метр, а здають по 20 доларів”, – сказав він.

Протягом лютого 2013-листопада 2015 року ТОВ “Либідь” сплатило до бюджету 641,5 тис. грн орендної плати.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТОВ “Либідь” належить бізнес-сім’ї Валерію і Оксані Кольгофер з Хмельницького. З березня 2015 року фірма записана на хмельничанина Анатолія Решетніка.