Понад три сотні пенсіонерів та ветеранів МВС вийшли у Хмельницькому на попереджувальну акцію протесту

11 Листопада 2016 12:37
zn.ua

zn.ua

Вони пройшли під обласне управління поліції протестувати, а їх привітали з професійним святом. Понад три сотні пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ організували попереджувальну акцію протесту. Вимога одна – перерахувати їхні пенсії відповідно до заробітків нової поліції. Та, замість послухати про наболіле, керівництво головного правоохоронного відомства області взялося вшановувати здобутки свої вже колишніх колег.

Понад 3 сотні колишніх працівників та ветеранів  органів внутрішніх справ з усіх куточків Хмельниччини зібралися під  Головним управлінням нацполіції. Із транспарантами в руках вони збирались вимагати перерахунку пенсій. Та під управлінням на них вже чекали..з квітами.  Аби привітати з ветеранським святом.

Микола СЕМЕНИШИН – начальник ГУ нацполіції у Хмельницькій областіВМЗ.
Це є люди, які є для нас прикладом професіоналізму, мудрості. Це наші наставники, вчителі, тому керівництво Нацполіції і я особисто з шаною і повагою ставився і буду ставитися до тих людей, які вірою і правдою служили і вийшли на заслужений відпочинок.

Після урочистостей спантеличені мітингарі таки згадали, чого зібрались. Запевняють: належно жити  за копійки, які їм платять, неможливо. Тому вимагають підняти їхні пенсії  до рівня, який отримує наразі новий поліцейський.

Василь СИДОРУК – голова Деражнянської районної організації ветеранів та пенсіонерів правоохоронних органів
– В нас є такі ветерани і пенсіонери, які отримують пенсію менше 2 тисяч гривень…Уявляєте, якщо з нового року мінімальна зарплата буде 3200, то в якому положенні будуть ці люди?
Олексій ГОЛЬНИК – підполковник міліції, відпрацював 20 років
– Міліція працювала в таких умовах, що транспорту не було, їхали на мотоциклах, по болотах і ночами і днями. Не так як зараз: стукнуло 6 годин і вже нова зміна заступила. Ми сутками працювали.

Коли ж урочистості закінчилися, колишні міліціянти повернулися до протесту. І взяли в облогу голову обласної ветеранської організації Петра Корнацького. Мовляв,  він не те що зовсім не захищає інтереси колишніх працівників МВС, а ще й був проти організації мітингу.

Петро КОРНАЦЬКИЙ – голова обласної організації Асоціації ветеранів МВС України
– Ви вчора спілкувались з одним із наших працівників і казали, щоб сюди ніхто не їхав. Скажіть, що так не казали? – ні, не казав. – Ви маєте все це діло очолити!  01:38 –01:52 «Що, Петро Володимирович? За кого Ви граєте? Ми ж 20 років разом прослужили! – нє. Ну якщо не заявлено про проведення протесту.. – Ви маєте за нами бути. А ви про ти нас!

Далі дискутували вже у самому управлінні. За цю зустріч із протестувальниками прийшли і представники пенсійного фонду. Однак, ті розводять руками. Мовляв, перерахунок неможливий через законодавчі колізії.

Ольга ЗАЯРНЮК – начальник ГУ Пенсійного фонду України  в області
– А в грудні цього року були внесені зміни до ст 63 закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби» про те, що в разі зміни грошового забезпечення працюючих в нацполіції буде проводитися і перерахунок пенсій.  08:40-08:44 « В законі «Про національну поліцію» нацполіція не стала правонаступником міліції.

Вирішити проблему може лише нова постанова Кабміну. А ще офіційне звернення від Міністерства внутрішніх справ, якому і підпорядковувалася міліція, до пенсійного фонду.

Ольга ЗАЯРНЮК – начальник ГУ Пенсійного фонду України  в областіЛайф.
– Скажіть, ви чекаєте тільки подання МВС? – Я чекаю офіційного інформування роботодавця про те, що відбудеться зміна грошового забезпечення. І роботодавець просить мене надати список пенсіонерів для надання довідки для перерахунку.

Зі створення національної поліції вже пройшов рік. Однак, ніяких подань чи звернень від МВС і досі не було. Та й не буде, впевнені мітингарі. Та, попри це, відступати не збираються . Для початку надішлють резолюцію з вимогами сьогоднішніх зборів в усі можливі інстанції – починаючи від Кабміну, закінчуючи Хмельницькою обласною радою.

Микола СТЕПАНИШИН – учасник акції протесту, полковник міліції у відставці
– В разі невиконання наших вимог ми залишаємо за собою право на здійснення більш радикальних дій. А саме оголошення безстрокової Всеукраїнської акції протесту та закликати пенсіонерів МВС до пенсійного майдану у Києві.

Його планують організувати до 1 грудня. Адже саме цього дня прийматимуть держбюджет на наступний рік.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua